Frkalice

Filteri
BM 2-40
Frkalice

BM 2-40

BM 3-40
Frkalice

BM 3-40

BM 4-80 BT
Frkalice

BM 4-80 BT

BM 51 B/L
Frkalice

BM 51 B/L

COMBI 4
Frkalice

COMBI 4

COMBI E1
Frkalice

COMBI E1

COMBI E2
Frkalice

COMBI E2

COMBI U
Frkalice

COMBI U

FF 700
Frkalice

FF 700

Prikazan je samo dio našeg asortimana, za više informacija kontaktirajte nas na prodaja@omrcen.hr

Frkalice nizozemskog proizvođača WERNER & PFLEIDERER HATON. 

BM 2-40 je industrijska frkalica za obje vrste proizvoda – u kalupima i za pojedinačno pečene, rađene od širokog raspona vrsti tijesta. Postupni proces razvlačenja tijesta, osigurava više namotaja na tijestu i bolju strukturu tijesta. Dodatno, razmak između valjaka za razvlačenje, kao i potisna ploča te bočne vodilice mogu se lako prilagoditi na način da uređaj rukuje tijestom na nježan način kako bi se dobio najbolji krajnji rezultat.

BM 3-40 je industrijska frkalica vrlo visokih performansi, za tijesta u kalupu i tijesta za slobodno pečenje, za pšenična i miješana pšenično-ražena tijesta. Traka za frkanje i traka za razvlačenje su odvojene zbog optimiziranja brzine valjaka i vremena razvlačenja. Dodatno, otvor između valjaka, potisne ploče i bočnih vodilica može se lako prilagoditi. Time dobijemo nježno oblikovanje tijesta različitih tipova da se dosegne najbolji mogući krajnji rezultat. Opcija Twister lako se može podignuti u zrak kad njena uporaba više nije potrebna.

BM 4-80 BT je frkalica vrlo visokih performansi za obradu pšeničnih, pšenično raženih tijesta s kapacitetom do 4200 komada na sat. Razvlačenje okruglih komada tijesta kao i onih pred-oblikovanih duguljastih moguće je na ovom uređaju visokog kapaciteta. U industrijskom pekarstvu ovo je najpopularniji uređaj. Četiri para valjaka imaju vlastiti pogon, omogućuju savršeno progresivno razvlačenje tijesta. Postavke na BM 4-80 BT su automatske prema receptu, osiguravaju nježnu manipulaciju tijestom do dostizanja najboljih rezultata.

BM 51 B je frkalica pogodna za rad s pšeničnim i pšenično raženim tijestima. Komad tijesta se razvuče na prvom paru valjaka. Zatim se komadi tijesta preklapaju preklopnim lopaticama. Te lopatice određuju duljinu, model i strukturu tijesta koje se obrađuje i može se koristiti ovisno o vrsti tijesta. S dodatkom druge potisne ploče (=L) tijesto ima dulje vrijeme zadržavanja i dodaje više namotaja te ih lagano pritišće da bi se dobila dobra struktura tijesta.

Combi 4 je univerzalna industrijska frkalica za proizvode koji idu u kalupe kao i one što se peku u slobodnoj formi. Ova frkalica može procesirati pšenično tijesto, i miješano pšenično-raženo tijesto. Prevrtanjem tijesta, voda koja se nalazi sa stražnje strane spljoštenog komada tijesta, prenijet će se naprijed. Voda će ostati unutar komada tijesta dok bude frkan ispod lanca za frkanje što rezultira poboljšanom svježinom i duljom trajnosti proizvoda.

Combi E1 je frkalica pogodna za proizvodnju različitih vrsta kruhova od pšeničnog, raženog i više zrnatog tijesta. Combi E1 provodi precizno centriranje komada tijesta prije razvlačenja i frkanja. To je kompaktni uređaj koji na jednako nježan način radi s različitim vrstama tijesta. Visoka točnost kod razvlačenja osigurava visoku konzistenciju krajnjeg proizvoda.

Combi E2 je frkalica pogodna za proizvodnju različitih vrsta kruhova od pšeničnog, raženog i više zrnatog tijesta. Ravnomjerno razvlačenje pred fermentiranih komada tijesta vrši se preko dva seta valjaka. Različite postavke brzine valjaka osiguravaju progresivno razvlačenje komada tijesta. Potisna ploča i bočne vodilice mogu se prilagođavati za optimalne rezultate frkanja. Visoko precizno razvlačenje osigurava visoku razinu konzistentnosti završnog proizvoda.

Combi U je frkalica za proizvodnju različitih kruhova od pšeničnog, raženog i također vlažnog tijesta. Ovaj uređaj može procesirati okrugle, duguljaste i spljoštene komade tijesta dok se ne razvučeno tijesto može obraditi putem premosnice i samo se preklapa. Parovi valjaka mogu biti otvoreni i služiti samo kao prijenosni valjci za proizvodnju okruglih pogača od raženog tijesta. Mrežica za frkanje na uređaju Combi U je podesiva, regulira se pritisak na tijesto da bi se postigao najbolji rezultat.

FF 700 je industrijska frkalica posebno dizajnirana za obradu bageta i ostalih mediteranskih vrsta kruhova. Preko servo pokretanog transportera za centriranje, komadi tijesta padaju u frkalicu gdje se komadi tijesta namataju putem potisne ploče i gornje pogonske trake, oboje podesivo u visinu. Na kraju frkalice FF 700, komadi tijesta se prenose na transporter za polaganje, za daljnje procesiranje.